Sublime Balkiss The Different Company

0
Gösterilen sonuç 1 toplam 1

Sublime Balkiss, eski zamanlara ait modern, floral şipre içeriği ile kendi sınıfının kokularından ayrılan, büyüleyici ve standardın dışındaki çizgisiyle çıkıyor karşımıza. Sublime Balkiss The Different Company’ nin  baştan çıkarıcılığı, capcanlı ve modern notalarının uyumundan geliyor.

Güzelliğinden ve gizeminden yüzyıllar sonra dahi büyüleyiciliğini kaybetmeyen Güney’in kraliçesi olarak anılan, *Saba (Sheba) Kraliçesi Belkıs’ ın hikayesinden esinlenerek tasarlanmış. Tüm kutsal kitaplarda da adı geçen Belkıs, bilgeliği, cömertliği ile adından çokça söz ettirir. Bazı kaynaklarda ise İsrail Kralı Süleyman (Solomon) ’ın aşığı olduğu rivayet edilir. Saba Kraliçesi yine bazı kaynaklarda Lilith olarak da adlandırılır.

Her ne kadar hikayesi ile oryantalist bir algı yaratıyor olsa da meşe yosunu içermeyen şipre floral temasıyla bir zerafet buketidir. Sublime Balkiss The Different Company, kadifemsi menekşe yaprakları, Şam gülünün asaleti ve paçulinin her daim gizemli sıcacık notaları ile güçlü ve ne istediğini bilen kadının parfüm seçimidir.

Açılış notalarında menekşe yaprakları ve bergamot notalarının ferah notalarının hakim olduğu Sublime Balkiss The Different Company, kalp notalarında Şam gülü, frenk üzümü, müge çiçeği ve leylak notalarının çarpıcı notaları yer alır. Baz notalarında funda çiçeği, paçuli, ve kakao notalarıyla taçlandırılan Sublime Balkiss serin günlerin narin kokusudur.

Ünlü tasarımcı Jean Cluade Ellana’nın kızı Céline Ellena imzası ile 2008 yılında piyasaya çıkarılan Sublime Balkiss in 50 ml ve 90 ml boyları ile satışa sunulmaktadır. Türkiye’de henüz 90 ml boyu ile satışı yapılmaktadır.

Açılış Notaları: Menekşe Yaprakları, Bergamot
Kalp Notalar   : Bulgar Şam Gülü, Frenk Üzümü, Müge Çiçeği, Leylak
Baz Notalar    : Paçuli, Funda Çiçeği, Kakao tozu

==================================================================================

*Saba Kraliçesi  Belkıs ve İsrail Kralı Süleyman ( Solomon)’ un varsayılan aşk hikayeleri, bir çok opera ve filme konu olmuştur. Kullanmış olduğunuz parfümün hikayesini, daha yakından öğrenmek isterseniz birkaç farklı versiyonu olan filmini izlemenizi tavsiye ediyoruz.  Filmde gerçek hikayelerinden biraz uzaklaşmış olsa da; Mısır hükümdarlığı emrinde olan Sheba kraliçesinin, İsrail Kralı Solomon’u kendine aşık etmesi  ve  Solomon üzerine kurduğu türlü ihanet planlarının nasıl gerçek bir aşka dönüştüğü anlatılır.

Paylaş:

Sizin Yorumunuz?